marți , 23 ianuarie 2018

6 reguli in sala de fitness

fitness-in-iasi

Pentru cele mai bune rezultate este important sa folosesti o tehnica buna atunci cand lucrezi cu greutati aditionale. In plus, alegerea greutatilor potrivite, intelegerea raportului dintre greutate si repetitie si prezenta unui asistent ar trebui sa iti imbunatateasca vizibil experienta.

Invata tehnica

Una dintre cele mai importante lucruri de tinut minte atunci cand folosesti echipamentul din sala de forta este sa fii sigura ca il folosesti cum trebuie in timpul exercitiilor. Te poti accidenta serios daca nu il folosesti cum trebuie. Daca nu esti sigura cum sa folosesti un program sau un aparat, solutia este foarte simplu: nu il folosi pana nu stii.

Apeleaza la un asistent

Pentru a obtine rezultate optime este foarte important sa intelegi importanta si a unui asistent. Nu numai ca te poate proteja de posibilele accidentari, dar te poate si sfatui ca sa te asiguri ca faci ce trebuie. Nu ar trebuie sa te simti stanjenita sa ceri asistenta, majoritatea sunt foarte saritori. Daca nu e nimeni care sa te ajute sau ai indoieli ca te-ar putea ajuta, poti apela cu incredere la un angajat al salii. Acestia sunt acolo sa te ajute.

Alege greutatile potrivite

Este foarte important sa iti alegi greutatile potrivite. Daca alegi incarcatura prea mare, risti accidentari grave care pot necesita saptamani sau chiar luni de vindecare. Iar in cazul in care folosesti greutati prea usoare, poti sa fii dezamagita daca nu iti atingi obiectivele propuse atat de repede pe cat ti-ai fi dorit. In mod normal, atunci cand lucrezi cu greutati, incepi incet si cresti gradual greutatea. Daca poti face cu usurinta 10 repetari dintr-un exercitiu fara sa obosesti, atunci greutatea este prea usoara.

Intelege raportul dintre greutate si repetitite

Pentru incalzire este indicat sa folosesti greutati usoare si sa faci intre 10-15 repetitii, iar odata cu incarcarea greutatilor, se scade si numarul de repetitii.

Reseteaza echipamentul

Inainte de a te aseza la un aparat, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este sa sa resetezi setarile si sa le faci conform nevoilor tale. Nu toata lumea poate lucra cu aceeasi greutate. Este o chestiune de doar cateva secunde.

Curata in urma ta

Nimeni nu vrea sa foloseasca un aparat transpirat, drept urmare este indicat sa stergi echipamentul inainte si dupa ce il folosesti. Daca sala la care mergi nu ofera materiale destinate curatarii aparatelor, atunci sa nu uiti sa te echipezi cu un prosop personal. Astfel vei parasi sala exact asa cum ai gasit-o.

Check Also

5 trucuri ca sa faci o cafea excelenta acasa

Prospetimea este cheia de baza Ideal este sa o macini chiar inainte sa o prepari. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor