miercuri , 24 ianuarie 2018

Bărbatul Alfa, masculul admirat şi râvnit de femei

mascul alfa

Este conducatorul innascut si intran­si­gent. Il gasesti in fruntea unei corpo­ra­tii, a unei intreprinderi sau a ori­ca­rei alte afaceri. Este genul de „mascul dominant” din zilele noastre, care nu este insa cautat doar pentru perpetuarea speciei. Rareori subalternii indraznesc sa il contrazica sau sa-i spuna adevarul in fata. Este stapan pe el in orice situatie, precum si pe situatia in sine, dar aceasta atitudine il macina pe dinauntru. In organismul barbatului Alpha, hormonii stresului „tropaie”. El se consuma nu atat din cauza responsabilitatilor pe care le implica munca sa, ci mai degraba din cauza eforturilor pe care le face ca sa-si mentina rangul, adica sa ramana in varful ierarhiei sociale.

Vorbind despre ierarhia sociala, in cazul barbatului Alfa, viata personala si cea sociala sunt la fel de importante ca si cea profesionala si trebuie mentinute la un standard la fel de inalt. Deci, alte motive de stres. Barbatului Alfa ii place sa roiasca femeile in jurul sau, ii place sa aiba o sotie sau o iubita frumoasa, cu care sa se laude si sa se arate in public, precum si o familie reusita, care sa-i completeze „blazonul”. In cele mai multe cazuri, isi atinge toate aceste sco­puri si este in stare sa le sustina, pentru ca barbatul Alfa este instarit, el fiind la fel de capabil sa scoata bani si din piatra seaca, asa cum este in stare sa-i conduca pe altii. Barbatul Alfa nu trebuie neaparat sa fie in topul miliardarilor, dar capata un plus de simpatie cand este generos si receptiv la dorintele materiale ale apropiatilor.

Barbatul Alfa nu trebuie sa fie frumusetea sau perfectiunea fizica intruchipata. Insasi siguranta de sine il face mai atragator. De altfel, oriunde intra, un barbat Alfa este recunoscut instinctiv nu numai de femei, ci si de barbati datorita atitudinii sale, ambele sexe fiind atrase inconstient de el. Barbatul Alfa are darul de a „magnetiza” in jurul sau, captivand atentia publicului si castigand simpatia sa.

Dar pretul cel mai greu de negociat pentru acest succes ramane stresul. Au confirmat-o cercetatorii de la Universitatea Princeton, care au fa­cut pe babuini studii referitoare la mas­culii Alfa. „Observatia principala a studiului nostru a fost ca po­zi­tiile de conducere in diferite societati – grupuri de animale si, posibil, socie­ta­tea umana – au costuri si beneficii uni­ce asociate acestora, ele per­sis­tand indiferent daca ordinea sociala respectiva sufera perturbari importante sau ramane stabila”, a fost con­clu­zia specialistilor, care au studiat va­riatia nivelului hormonilor de stres timp de noua ani la 125 de masculi ba­buini din Kenya. Departe de a fi complet, studiul lor trage totusi semnalul asupra „reversului medaliei” de mascul Alfa: „Si oamenii, ca si anima­lele, traiesc in societati stratificate si se stie foarte bine ca statutul social este asociat cu unele rezultate negative in privinta starii de sanatate”, iar cel mai mare dusman al barbatului Alfa este, de departe, stresul.

Check Also

5 erori ale bărbaţilor in calea seductiei unei femei

Pentru bărbaţi, femeile au reprezentat mereu un subiect interesant. De fapt, pentru bărbaţi, diferitele tehnici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor