marți , 23 ianuarie 2018

Chevrolet va disparea din Europa, începand din 2016

chevrolet

Grupul auto american General Motors a anunţat, joi, că va retrage marca Chevrolet de pe pieţele din Europa de Vest şi de Est, începând din 2016. Măsura concernului american a fost luată pentru a face loc altor două mărci – Opel şi Vauxhall, transmite AFP.

Această retragere va conduce la o pierdere excepţională cuprinsă între 700 de milioane şi un miliard de dolari, care se va întinde între ultimul trimestru al acestui an şi prima jumătate a anului următor, scrie Agerpres.

“Marca noastră Chevrolet nu va mai avea o prezenţă generală în Europa de Vest şi de Est, în principal din cauza modelului economic delicat şi situaţiei economice dificile din Europa”, a explicat GM într-un comunicat.

În Europa, grupul american are de gând să se concentreze pe promovarea vehiculelor produse de divizia sa germană, Opel, precum şi pe marca soră britanică Vauxhall, urmând, de asemenea, să promoveze şi modelele de lux Cadillac.

În schimb, GM va continua să vândă unele modele emblematice de Chevrolet pe pieţele din Rusia şi în Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Această restructurare va îmbunătăţi perspectiva mărcilor Opel şi Vauxhall şi, de asemenea, va reduce complexitatea de piaţă asociată cu prezenţa ambelor mărci – Opel şi Chevrolet – în Europa de Vest şi de Est, a explicat GM.

Check Also

Samsung Gear 2 si Gear 2 Neo, anuntate oficial. Sistemul de operare NU e Android

Cele doua ceasuri inteligente sunt mai subtiri si mai usoare decat cele de pana acum. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor