marți , 23 ianuarie 2018

Cinci sfaturi ce te vor ajuta să alegi paltonul perfect pentru sezonul rece

Aproape în fiecare toamnă există un acel moment specific în care ne dăm seama că a venit momentul să investim într-un palton de calitate, care să ne protejeze de temperaturile  sezonului rece. Însă de multe ori o investiție semnificativă nu garantează și calitatea produsului cumpărat sau faptul că modelul, croiala, culoarea alesă este cea potrivită.
men style

Toate aceste probleme se pot rezolva destul de ușor, doar urmărind câteva reguli simple de care în timp vei ține cont aproape instinctiv la fiecare sesiune de cumpărături. Am pregătit cinci sfaturi de stil atemporale, ce vor rămâne utile nu doar în acest sezon, ci și în sezoanele ce vor urma. Domnilor, iată ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un palton:
Cunoaște diferența dintre un palton și o jachetă! Spre deosebire de paltoane, jachetele au lungimea până la șold, sunt din materiale subțiri și sunt destul de strâmte. Lungimea paltoanelor, în schimb, se oprește undeva la jumătatea distanței dintre șold și genunchi, materialele din care sunt confecționate sunt foarte călduroase, mai groase, cel mai adesea lână sau combinații de lână și alte fibre și pot fi purtate peste un pulover gros sau un sacou.
Alege tipul de palton în funcție de siluetă. Ai de ales între paltoanele la un singur rând de nasturi și cele la două rânduri de nasturi. De obicei, paltoanele la două rânduri de nasturi vor avantaja bărbații înalți și pe cei cu siluetă de tip triunghi inversat (spre norocul lor, ei vor fi avantajați și de celelalte paltoane), în timp ce celorlalți le este recomandat să aleagă paltoanele la un singur rând de nasturi. Paltoanele la un singur rând de nasturi sunt potrivite atât ținutelor formale, cât și celor casual, în timp ce celelalte se potrivesc în special ținutelor formale.
Nu alege un palton mai mare decât ai nevoie. Pentru a se asigura că vor putea purta paltonul și peste un sacou sau peste câteva straturi de haine, bărbații cad adesea în capcana de a cumpăra paltoane cu cel puțin un număr mai mare decât este necesar. Un palton bine croit va lăsa suficient spațiu încât să poată fi purtat peste haine groase, indiferent de mărime. În mod obișnuit, paltoanele sunt destul de încăpătoare în zona umerilor, tocmai pentru a putea fi purtate peste costum.
Testează paltonul înainte de a-l cumpăra. Nu te limita doar la a proba paltonul în cabina de probă și la a te admira în oglindă. Așează-te pe un scaun, dacă este posibil, ridică brațele, apleacă-te și leagă-ți șireturile. Vei purta paltonul într-o multitudine de situații diferite, așa că trebuie să te asiguri că te vei simți confortabil în fiecare dintre ele.
Pregătește-te să investești ceva mai mult decât ai face-o în cazul oricărui alt articol vestimentar. Motivul este simplu: odată cumpărat, veți purta paltonul aproape în fiecare zi pe toată durata sezonului rece, va deveni piesa centrală și cea mai vizibilă a fiecărei ținute. Cu siguranță îți dorești un palton de calitate, care să te reprezinte și să te avantajeze. Un palton bun din punct de vedere calitativ se va dovedi o bună investiție în timp tocmai pentru că nu se va degrada, nu se va demoda și va putea fi purtat o perioadă îndelungată.

palton-iarna-barbati

Check Also

Bratara. Un accesoriu modern

Lasand la o parte semnificatia veche,bratara este un accesoriu modern pe care tot mai multi …

One comment

  1. Chiar vroiam sa imi iau un palton zilele astea am sa tin cont de sfaturi THX!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor