marți , 23 ianuarie 2018

De ce sa faci miscare in aer liber?

sport

Aerul
In parc nivelul de oxigen este mai mare decat in alte zone ale orasului, iar frunzele au un efect de filtrare a poluantilor atmosferici. Un aer mai curat ne da o senzatie de bine si o capacitate mai mare de efort. Dimineata avem cel mai curat si racoros aer, deci in drum spre serviciu poti face putina miscare in parc.

Soarele
Atat prin vitamina D a carei sinteza o realizeaza, cat si prin efectul direct asupra ochilor, nervului optic si creierului, soarele stimuleaza procesele vitale si iti va da energie. Bineinteles, expunerea directa la razele sale se face moderat, folosind haine cu maneci lungi, pentru a evita arsurile solare, mai ales in timpul diminetii si serii, cand exista o aparenta a intensitatii reduse a radiatiei solare, aparenta care duce, in general, la o expunere de lunga durata, periculoasa.

Orizontul
In birou linia orizontului este la cateva zeci de centimetri. Mutand privirea pe obiecte aflate la distante mari (chiar si cativa kilometri) ajuti la relaxarea ochilor si chiar a muschilor faciali (deci mai putine riduri). Culoarea cerului si a ierbii ajuta reglarea rtimului circadian si calitatea somnului.

Distractia
Exista in fiecare oras grupuri de persoane care, sub indrumarea unor instructori, ies in mod frecvent si se antreneaza in aer liber. Cauta un astfel de grup in orasul tau si “join the party”.

Ploaia, vantul, frigul
Intemperiile pot fi neplacute, dar expunerea inteligenta duce la calirea organismului, ajutandu-l sa reziste mai bine apoi diversilor factori de stress.

Check Also

5 trucuri ca sa faci o cafea excelenta acasa

Prospetimea este cheia de baza Ideal este sa o macini chiar inainte sa o prepari. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor