marți , 23 ianuarie 2018

Soluții pentru pătrățele

Descoperă șase metode rapide pentru cei care vor să dea jos burta și să obțină un corp la care au îndrăznit doar să viseze.

arata-perfect-si-nu-este-precum-restul-culturistilor-pe-care-ii-stii-un-mic-detaliu_size1

Există o parte a corpului pe care toți bărbații vor s-o sculpteze: abdomenul. • Iar un abdomen lucrat înseamnă sănătate de fier, un corp irezistibil și mult sex appeal. Însă când vine vorba să acționăm, mereu găsim scuze: genetica, biroul, o pizza comandată seara acasă. • Scuzele nu-ți sunt de niciun folos. Urmează șase pași simpli – și patru exerciții.

1. Dormi mai mult
Cercetătorii de la Harvard care au studiat peste 68.000 de oameni au constatat că cei care au dormit sub cinci ore pe noapte erau cu 2,5 kilograme mai grei și mai predispuși la obezitate decât cei care obișnuiau să doarmă peste șapte ore. Unul dintre motive: o singură noapte de somn insuficient poate să crească activitatea în centrul de recompensă al creierului, în special în ceea ce privește apetitul.
SOLUȚIE RAPIDĂ Încearcă să dormi opt ore pe noapte (și minimum șapte). Încă nu am reușit să te convingem? Dacă te odihnești prea puțin, ai un risc cu 12% mai mare de deces, susțin cercetătorii italieni.

2. Antrenează-te altfel
Cu cât alergi mai mulți kilometri, cu atât vei deveni mai bun la alergat, ceea ce în timp poate să însemne mai puține calorii arse. În plus, când alergi pe distanțe mari riști să te epuizezi fizic. Durerea și plictiseala resimțite îi determină pe mulți să renunțe la sport.
SOLUȚIE RAPIDĂ Încearcă Cel mai bun antrenament pentru un abdomen plat. Efectuează exercițiile de rezistență în doar trei zile din săptămână; îți vei asigura stimularea metabolismului.

3. Ridică greutăți mai grele
Când ridici mai multe kilograme, arzi mai multe calorii pe durata antrenamentului, dar stimulezi și metabolismul din timpul nopții cu circa opt procente, susțin cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis. Poate că 8% nu pare mult, dar lipsa lor înseamnă că poți să te îngrași cu peste două kilograme pe an.
SOLUȚIE RAPIDĂ Depășește-ți limitele. Pe măsură ce te simți mai confortabil în timpul unui antrenament, cere tot mai mult de la tine.

4. Mănâncă doar când vrei
Știi că trebuie să iei cinci-șase mese pe zi ca să scapi de surplusul de grăsime. Explicația e simplă: procesul de digestie presupune un consum de energie, așa că mesele împărțite rațional pe parcursul zilei te ajută să-ți menții metabolismul în alertă și să ții foamea la distanță. Problema? Numărul de calorii arse în timpul mesei depinde mai mult de ce mănânci decât de frecvența meselor. Dacă vei consuma 2.000 de calorii pe zi, nu contează de câte ori ai mâncat; numărul de calorii arse în timpul digestiei este același.
SOLUȚIE RAPIDĂ Timp de o săptămână, notează când ești cel mai flămând. Apoi adaptează-ți porțiile în funcție de notițe. Secretul e ca la fiecare masă să consumi alimente care stimulează metabolismul.

5. Ia-ți doza de proteine
De fiecare dată când iei o masă fără proteine, corpul tău crede că nu vrei să arzi mai multe calorii. Iată de ce: proteinele te ajută să ții sub control nivelul zahărului din sânge, îți mențin sațietatea, reduc senzația de foame și te ajută să arzi mai multe calorii pe durata procesului digestiv. De asemenea, împiedică deteriorarea mușchilor și asigură material brut pentru alcătuirea de noi țesuturi musculare.
SOLUȚIE RAPIDĂ Carbohidrații nu sunt răi pentru tine. Însă când îi consumi doar pe ei, în organism sunt declanșate o serie de procese – inclusiv creșterea nivelului de insulină – care te fac să vrei mai multă mâncare și să stochezi mai multă grăsime. La orice masă principală e suficientă o porție de 170 de grame de carne. Iar la gustări încearcă o mână de nuci, două felii de cașcaval sau un iaurt grecesc mic.

6. Mănâncă inteligent
Mărimea gustărilor, da. Începând cu anii ’70, acestea au crescut, în medie, de la 360 la 580 de calorii per bucată, potrivit unei cercetări de la Universitatea Carolina de Nord. Când te gândești că un bărbat consumă circa două gustări într-o zi de muncă, asta înseamnă un surplus de aproximativ 500 de calorii la fiecare 24 de ore. În acest ritm, într-o săptămână poți să te îngrași cu până la 450 de grame.
SOLUȚIE RAPIDĂ Mâna ta e cel mai bun instrument de măsură. Dacă o porție nu încape în căușul mâinii – fie că-i vorba de migdale, un piept de pui, brânză sau un fruct –, atunci e prea mare. Dacă ți-ai luat gustarea de la magazin, citește informațiile nutriționale de pe ambalaj. O gustare sănătoasă ar trebui să aibă 200-300 de calorii, cu 15-20 de grame de proteine și aceeași cantitate de carbohidrați.
(Le vei găsi într-o ceașcă de iaurt grecesc și câteva cireșe uscate.)

Cel mai bun antrenament ­pentru un abdomen plat
Acest antrenament (fără abdomene!) te va face mai puternic cu fiecare vizită la sala de fitness și te va ajuta să obții rezultate maxime cu fiecare repetare.

Îndreptare
Pune greutățile pe un cadru special și așază-te cu picioarele în el. Depărtează-le la nivelul umerilor. Coboară într-o genuflexiune și apucă mânerele; asta e poziția de start. Împinge bazinul în sus, ridicând bara până când ajunge în dreptul coapselor. Revino la poziția de start. Fă cinci seturi a câte 3-5 repetări. Pentru primul set folo­sește între 85-90% din cantitatea de greutăți pe care poți s-o ridici. Apoi, la fiecare set care urmează scade greutatea cu cinci procente. Fă o pauză de cinci minute între seturi.

MH1112_FEA_ABS_05MH1112_FEA_ABS_06-227x300

 

 

 

 

 

 

Aruncări cu mingea medicinală
Ține cu ambele mâini o minge medicinală și stai cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Ridică mingea deasupra capului, menți-nând brațele ușor flexate. Întinde-te în spate cât de mult poți și apoi trântește mingea în față cu forță. Prinde-o după ce atinge solul și repetă mișcarea timp de 45 de secunde. Efectuează trei seturi, făcând pauze de 30 de secunde între ele. Pentru mai multă provocare, fă exercițiul într-un singur picior.

MH1112_FEA_ABS_03-225x300MH1112_FEA_ABS_04-300x300

Ramat
Ține o halteră cu ambele mâini și coboară trunchiul până e aproape paralel cu solul. Genunchii sunt flexați și spatele ușor arcuit. Apropie omoplații și trage bara spre mușchii abdominali superiori. Fă o pauză; coboară bara. Țelul tău e să ajungi la un total de 30 de repetări. Alege greutăți care să-ți permită să faci 10-12 repetări în primul set. Stai 20 de secunde; fă cât mai multe repetări, renunțând la o re­­petare în caz că nu mai poți să faci față efortului. Continuă până când reușești să faci cele 30 de repetări.

MH1112_FEA_ABS_07-300x300MH1112_FEA_ABS_08-300x289

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presa cu cabluri
Atașează un mâ­-ner de cablul aparatului cu scripeți, la nivelul pieptului. Ține mânerul cu ambele mâini, în fața pieptului, și stai cu partea dreaptă a corpului spre greutățile de pe scripete. Depărtează picioarele. Mergi în direcția opusă sistemului de greutăți până când cablul e în­­tins. Împinge bra­țele spre înainte cât să fie drepte. Menține două se­­cunde, apoi adu-le la piept. Fă 6-8 repetări, întoarce-ți corpul (stai cu partea stângă spre sis­temul de greu­tăți) și reia. Acesta e un set. Fă trei, cu pauze de 60 de secunde între ele.

MH1112_FEA_ABS_09-224x300MH1112_FEA_ABS_10-229x300

Check Also

5 trucuri ca sa faci o cafea excelenta acasa

Prospetimea este cheia de baza Ideal este sa o macini chiar inainte sa o prepari. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor