marți , 23 ianuarie 2018

Top 5 destinatii din Austria preferate de turistii romani in perioada de iarna

sky2013-2014-Dream-Holidays

Peste jumatate din numarul total al turistilor romani care viziteaza anual Austria, aleg aceasta tara pentru ski. Reprezentanta din Romania a Oficiului National de Turism al Austriei face primele estimari pentru sezonul de iarna 2013-2014, realizand un top 5 al celor mai solicitate destinatii pentru vacanta de iarna de catre turistii romani.

1. Viena este una dintre cele mai vizitate destinatii ale Austriei de catre turiştii romani (pe locul 11 in topul vizitatorilor dupa nationalitate).

In perioada iernii principalul magnet al Vienei sunt targurile de Craciun, care in acest an vor fi deschise din 22 Noiembrie si pana in 24 Decembrie.

Aceste evenimente atrag anual aproximativ 500.000 de turisti care petrec cel putin o noapte in Viena, iar romanii estimam ca reprezinta aproximativ 3,4% din total.

2. Innsbruck este un alt oras care se mentine in topul alegerilor turiştilor romani in sezonul de iarna. Pe langa targul de Craciun care se desfasoara in mai multe zone din oras din noiembrie pana in ianuarie, turistii au acces la un domeniul schiabil format din 9 partii (dintre care la unele se poate ajunge cu tramvaiul). In plus, Innsbruck este singurul oras care a gazduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarna.

3. Neustift im Stubaital, aflat in valea Stubai, aproape de Innsbruck, are peste 50 de km de partie, situate intre 1.000 si 3.000m altitudine, potrivite atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru cei avansati. Anul acesta, sezonul de ski din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie.

4. Kaprun are 130 km de partii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii si incepatori.

5. Solden este o alta destinatie preferata de romani. Include 151 km de partii, doi ghetari schiabili, cea mai lunga partie din lume (14 km) si toate dotarile pentru o vacanta memorabila.

“Profilul turistului roman care calatoreste in Austria contureaza o persoana tanara, dinamica, cu venit mediu sau peste medie, care prefera sa isi rezerve online vacanta, petrece in Austria in medie 5 zile si opteaza pentru cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele.

Romanii prefera destinatii de ski consacrate, precum statiuni din regiunea Tirol şi Salzburgenland si in general aleg sa mai petreaca o zi si in Viena sau Salzburg, in functie de cum isi organizeaza deplasarea”, a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei in Romania.

Despre Oficiul National de Turism al Austriei
Oficiul Naţional de Turism al Austriei este o institutie publica a carui scop principal este ca, impreuna cu toţi partenerii austrieci din turism, sa contribuie la pastrarea şi consolidarea competitivitaţii Austriei ca destinatie turistica.

Activitaţile principale ale biroului din Romania sunt promovarea destinaţiei de vacanţa Austria prin publicitate offline si online, relaţii de cooperare cu media şi agenţii de turism/tour-operatori şi crearea platforme de vanzare.

Check Also

Ce poţi vizita gratuit în Paris dacă ai între 18 şi 25 de ani şi alte sfaturi utile

Dacă ai între 18 şi 25 de ani poţi vizita o grămadă de locuri gratuit. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor